Site Overlay

Дълги банички с прясно мляко и сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сиренето се разделя на 8 еднакви парчета, колкото са и корите за дългите банички.

В купа се смесва прясното мляко, яйцата, олиото, добавя се мащерката и се разбърква хубаво. С помощта на лъжица се слага от сместа върху всяка от корите, като с опакото на лъжицата се разпределя равномерно върху кората. Отгоре се натрошава сиренето и се разпределя равномерно.

Широката страна на кората се прегъва един пръст навътре и кората се прегъва няколко пъти, за да се оформи на дълги банички. Така се процедира и с останалите кори.

Дългите банички се слагат върху две тавички с постлана хартия за печене и отгоре се намазват хубаво със сместа от жълтък олио и прясно мляко.

Изпичат се дълги банички с прясно мляко и сирене в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около 20 – 25 минути.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *