Site Overlay

Дълги банички с рикота – Рецепта

“В момента, в който видяхме дългите банички с рикота, разбрахме каква ще бъде утрешната закуска”

Начин на приготвяне:

Тези вкусни дълги банички са идеални за аперитив или за започване на вечеря с приятели!

Пригответе пълнежа, като задушите бейби спанака в незалепващ тиган със струйка масло в продължение на 5 минути, колкото да омекне Оставете да се охлади напълно, преди да ги накълцате с нож и добавете към рикотата със сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте всичко добре и оставете настрана..Ако ползвате магданоз, просто го нарежете и добавете към сместа.

Нарежете всеки лист на 2 части, така че да се получат 2 листа. Намажете повърхността на листа със зехтин, смесен с водата.

Поставете лъжица пълнеж в долната част на листа, затворете страничните краища, намокрете ги отново с емулсията от зехтин и вода и увийте рулото на тестото до края.

Поставете баничките със спанак върху лист за печене, покрит с хартия за печене, и преди да ги изпечете ги намажете с емулсията и разпределете сусама върху тях.

Изпечете дългите банички с рикота в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути, до златисто от двете страни.

Извадете от фурната и сервирайте охладени.

Насладете се!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *