Site Overlay

Дълги зелеви сарми – Рецепта

Начин на приготвяне:

Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и бекона на ситно.

Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и бекона заедно с каймата.

Измийте ориза и го добавете в тигана при останалите продукти, да се запържи.

Добавете доматеното пюре и подправките.

Сипете чаша вода и оставете сместа да покъкри около 10-тина минути.

Увийте плънката в зелевите сарми както е показано на снимката.

Подредете ги в подходящ за целта съд и ги залейте с чаша вода.

Покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност.

Накрая махнете фолиото и допечете за златист загар.

Полейте различните сарми с разтопено масло и малко червен пипер.

Да ви е сладко с тези дълги зелеви сарми!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *