Site Overlay

Дълги пирожки със сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сипваме содата в кис. мляко и разбъркваме да шупне. Изсипваме в купа и чукваме яйцето.

Слагаме солта и замесваме меко тесто.

Оставаме на топло да отпочине 20 мин.

След това разточваме на кора – 1 мм. Нарязваме на ленти с ширина 8 см.

Трошим сирене и завиваме на руло. Притискаме да залепнат краищата и леко усукваме класическите пирожки.

Нарязваме дългото руло на по-къси парчета и пържим в горещо олио.

Изваждаме дългите пирожки със сирене върху кухненска хартия.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *