Site Overlay

Дърпано свинско – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

В парчето месо се правят прорези. В тях се поставя по парченце нарязана по дължина скилидка чесън. Така се шпикова месото.

В купа се смесват останалите продукти – сол, кафява захар, червен пипер, черен пипер лук на прах и кимион.

Сухите съставки се объркват хубаво, след което се втриват в месото.

Свинската плешка се увива в свежо фолио и се оставя в хладилника за няколко часа за да поеме ароматите.

Овкусеното месо се поставя на дъното на йенска тенджера, налива се виното, похлупва се с капак и се слага във студена фурна.

Пече се на 170 градуса около два часа. Тайната е в бавното печене. Готовото, свинско на фурна се изважда и се оставя около 15 минути да почине, след което се раздърпва на нишки с помощта на вилица.

Сервира се дърпано свинско в питка за хамбургер, арабска питка или просто с гарнитура по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *