Site Overlay

Дъч Бейби – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Дъч бейби е голяма палачинка, запечена на фурна. Тя е идеална за споделяне с приятели, за десерт или закуска.

Най- често се гарнира с пресни ягоди и пудра захар, но може да се поднесе и със сладка и топинги, както и с други пресни плодове.

Ще ви бъде необходим широк тиган или съд/тавичка с дръжки, годна за готвене както на котлон, така и за фурна. Диаметърът да е около 26-28 см.

Сместа за палачинката се забърква, като първо се разбият яйцата със захарта до втечняване. Добавят се млеката, олиото, щипка сол, ванилов екстракт и се разбива добре.

Накрая се пресява брашното на части и се слага малко по малко до постигане на консистенция малко по-гъста от на боза.

На котлона при умерен огън се загрява маслото и сместа за Дъч Бейби се излива равномерно по цялата повърхност. Оставя се за 2-3 минути, а през това време се загрява фурната до 200 градуса на горен и долен реотан или само горен.

Съдът се дърпа от котлона и пъха в загрятата фурна.

Пече се до златист загар около 15 минути, в зависимост от дебелината на палачинката.

Изважда се и докато е гореща отгоре ѝ се подреждат пресни плодове, поръсва се с топинг, сметана и пудра захар – това е по ваш вкус и въображение.

Аз направих своята сладка палачинка Дъч Бейби с пресни мандарини, сладко от цели смокини, ягодов топинг и бита сметана.

Разкош, който си заслужава да опитате!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *