Site Overlay

Еклери без глутен – Рецепта

Начин на приготвяне:

На котлона поставяме маслото с вода и оставяме така, докато сместа заври.

След това добавяме брашното и бъркаме няколко минути, докато стане гъста смес.

Махаме от котлона и оставяме да изстине за 3-4 мин.

Разбиваме си яйцата в купичка и към охладеното тесто започваме да ги добавяме малко по малко.

Когато всичко е хомогенизирано, прехвърляме в пош.

Ако нямате такъв, може да се оформят с лъжица.

В тавичка подреждаме еклерчетата, така че да остава достатъчно пространство между тях.

Поставяме в печката и печем на 200 градуса за 30 минути.

Оставяме да изстинат а започваме да си приготвяме крема за еклери.

Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона, и оставяме да се загрее.

Добавяме кафявата захар, за да се разтопи.

Разбиваме си яйцата на пяна и тях добавяме на тънка струйка към млякото, както и ванилията.

Преди да добавяме брашното, първо, го разтваряме в малко вода до образуването на каша и тогава добавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Отстраняваме от котлона, докато ни хареса самата гъстота и тогава добавяме кравето масло.

Оставяме да се охлади.

Пълним сладкарски пош със сместа и шприцоваме във всеки еклер.

Когато всички са готови, подреждаме в тавичка и поставяме в хладилника еклери без глутен.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *