Site Overlay

Еклери Гъби с два вида крем – Рецепта

“Десерт за специални гости – еклери гъби с вкусен пълнеж от цели два вида крем”

Начин на приготвяне:

В тенджера смесваме 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. вода, 65 г краве масло, 1 с.л. захар и щипка сол. Оставяме да заври.

Махаме от котлона и прибавяме 2 ч.ч. брашно. Разбъркваме хубаво и връщаме пак на котлона за 2-3 минути, като бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Оставяме малко да изстине и добавяме едно по едно 6 яйца. След всяко яйце разбъркваме добре пареното тесто.

В тава с хартия за печене правим формичките. Едните кръгли, другите продълговати. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

Преди да ги извадим от фурната, ги оставяме 5 минути вътре на леко отворена врата. След като изстинат, се пълнят с крем.

За гъбите – шоколадов крем:

В купа разбиваме сметаната (над 32% масленост) до полусгъстяване. Добавяме последователно брашното, течния шоколад и мекото масло. Разбиваме до пухкав крем.

За пънчетата – крем Пастичера:

В тенджера на слаб огън загряваме 500 мл прясно мляко, захарта и ваниловата захар.

В купичка разбиваме 2 яйца, 2 жълтъка и 50 г царевично нишесте, разтворено в 50 мл мляко.

На тънка струйка добавяме сместа към горещото мляко, като бъркаме непрекъснато. Варим, докато се сгъсти сладкарският крем.

Кремовете поставяме в пликове (пошове), изрязваме ъгъл и пълним еклерите. На гъбите отдолу се прави отвор, така че да може да се постави пънчето.

Пънчето топим в течен шоколад и поставяме в гъбата. Слагаме ги върху хартия за печене и поръсваме с пудра захар и какао.

Аз направих и червена пудра захар със сладкарска боя.

Презентацията на Еклери Гъби с два вида крем е по ваш избор.

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *