Site Overlay

Еклери с оризово брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера слагаме оризовото брашно, водата, солта и маслото, слагаме на котлона и бъркаме усилено тестото да не залепне, когато тестото се събира, вече означава, че е готово и оставяме настрани да се охлади.

В малка касерола слагаме млякото, захарта и ванилията и слагаме на котлона. В купа разбиваме крема за торта или нишесте с малко вода, изсипваме вътре при млякото и разбъркваме крема, кагото е готово покриваме със стреч, за да не хване коричка отгоре.

Взимаме охладеното тесто и счукваме яйцата едно по едно, бъркайки добре, така че да поеме яйцето тестото и накрая слагаме и грис, разбъркваме за около 15 минути.

Оформяме малки еклери върху намазнена тава с помощта на шприц и печем на 200 градуса до златисто около 20 минути.

Пълним еклерите с крема и отгоре разтопяваме три супени лъжици течен шоколад на водна баня до течно състояние. Поръсваме с малка лъжичка отгоре.

Оставяме да престоят в хладилник за около един-два часа.

Еклерите с оризово брашно са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *