Site Overlay

Есенна селска топеница от с. Ласкар – Рецепта

“Есенна топеница – не ни остава друго, освен да вземем един хляб и да почваме”

Начин на приготвяне:

За тази топеница нарежете на дребно лука и чесъна и ги запържете за 1-2 мин в 3 с.л. олио.

Добавете към тях лапада и киселеца (нарязани на лентички).

Овкусете с подправките и задушете за още 2-3 мин.

Загрейте 50 мл олио и запържете в него брашното.

Започнете да добавяте на части водата при непрекъснато разбъркване.

Щом получите средно гъста каша, прехвърлете сместа от лапад и киселец в нея.

Разбъркайте и снемете от огъня есенната селска топеница.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *