Site Overlay

Есенна фритата с праз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете праза, като премахнете зелената част и коренчетата, измийте и нарежете на тънки филийки.

В голям тиган (използвах незалепващ) загрейте няколко супени лъжици олио и малко вода (около 40 мл) и добавете праза. Гответе, докато остане на мазнина и омекне.

Междувременно в купа, с малка ръчна бъркалка, разбийте яйцата с млякото, настърганото сирене, щедра щипка сол и прясно смлян черен пипер.

Когато празът омекне, леко го посолете и след това го залейте с яйчената смес, разпределяйки я равномерно по цялата повърхност на тигана.

Гответе омлета покрит и когато повърхността започне леко да се уплътнява, обърнете го и продължете да готвите и от другата страна.

След като се сготви, поръсете фритатата с билковото сирене или ако ползвате кремообразно, го намажете, това е по ваше желание и идея от мен.

Дори можете след това да го навиете на руло и да поднесете на резени

Опитайте кой ви допада.

Насладете се на чудесна есенна фритата с праз за закуска!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *