Site Overlay

Ефектен терин с гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и нарязват на дребно.

Съдът, който ще се използва, се обвива с фолио /освен ако е силиконов/.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Добавят се гъбите и се пържат 5 мин.

Добавят се солта и черният пипер, сипва се виното и се оставя да поври 10 мин. Накрая се слага сметаната и се оставя още 5 мин на котлона.

Отделя се една трета от сместа, останалата част се миксира на пюре.

Тогава се добавят отделената част от гъбите и желатинът, предварително накиснат в студена вода.

Сипва се в предварително приготвения съд и вкусният терин се оставя на студено около 12 часа да стегне.

Аз направих в индивидуални формички и обърнах преди сервиране.

Получи се много ефектен терин с гъби!

Източник: Galia Manini – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *