Site Overlay

Жадната монахиня с крем маскарпоне – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти за жадната монахиня и ги разбиваме. Трябва да получим кексова смес.

Сместа се сипва в намазнена с олио и поръсена с брашно тава. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Когато блатът е готов, с молив правите дупки в него. Заливката приготвяте, като смесите водата със захарта, какаото и маслото. Смесвате всичко и слагате на котлона докато заври и захарта се разтопи.

След като заливката е готова, заливате блата с нея и оставяте да попие. През това време се подготвя кремът.

Разделяте жълтъците от белтъците. Разбивате белтъците на твърд сняг, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане. Жълтъците се разбиват със захарта докато се получи гъст побелял крем.

Двете смеси внимателно съберете заедно докато бъркате леко с дървена лъжица. Малко по малко се добавя и маскарпонето докато не спирате да бъркате. Накрая сложете и рома.

Слагате готовия крем маскарпоне в сладкарски пош и украсявате сиропирания сладкиш.

Жадната монахиня с крем маскарпоне е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *