Site Overlay

Жарена скумрия на скара – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете рибите и ги измийте старателно, разрежете ги по дължина. Махнете опашките и главите, овкусете със сол, черен пипер и кимион.

Смесете горската мащерка, олиото, сока от половин лимон и пресованите скилидки чесън.

Разбъркайте до хомогенност и намажете филетата от риба. Оставете ги в хладилник, за да се мариноват за поне 1 час.

Изпечете рибата върху добре загрята скара – първо с кожата надолу. Готовата печена риба полейте със сока от останалия лимон и поднесете с гарнитура по желание.

Грилованите зеленчуци са много подходящи в случая.

Жарената скумрия на скара е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *