Site Overlay

Желирана ягодова панакота – Рецепта

“Какво ще кажете за тази ягодова панакота – очарова ви, нали “

Начин на приготвяне:

Пакетче желатин се разтваря в 6 с.л. вода. Оставя се да набъбне.

Ягодите се измиват и се подреждат на дъното на кексова форма.

Водата и захарта се загряват, прибавя се желатинът, охлажда се и се излива върху ягодите. Слага се в хладилник да се стегне.

За втория пласт се разтварят 2 пакетчета желатин в 12 с.л. вода.

В съд на котлона се слагат млякото и сметаната. Прибавят се шоколадът и желатинът.

Охлажда се и се излива върху ягодите. Панакотата се оставя в хладилник за една нощ. Обръща се.

Желираната ягодова панакота е готова да очарова всички!

Източник: Yordanka Todorova – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *