Site Overlay

Желиран таратор – Рецепта | Gotvach.bg

“На това му викаме изкуство в чиния – желиран таратор “

Начин на приготвяне:

Прави се класически таратор и на всеки 400 г кисело мляко се слагат 10 г желатин (в случай че приготвяте по-голямо количество).

Желатинът предварително се накисва в студена вода /ако е на прах, набъбва, ако е на листа, те омекват/.

Затопля се 1 к.ч. вода и желатинът се разтваря в нея.

След това се смесва с готовия таратор.

Сипва се в подходяща форма и желираният таратор се слага на студено в хладилника.

При поднасяне се обръща и се вади от формата.

Източник: Galia Manini – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *