Site Overlay

Житена закуска с ябълка, мед и орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

От предната вечер приготвяме груханото жито в термос, като предварително сме го почистили и измили най-малко 3 пъти с топла вода. След това го заливаме с изворна гореща преварена вода в термоса и веднага затваряме плътно.

Преобръщаме няколко пъти термоса, за да достигне горещата вода до всички зрънца. След като престои 1 нощ, на сутринта първо отцеждаме житната вода в чаша и я приемаме половин-един час преди житото, тъй като тя е лечебна напитка, която е желателно да се отпива бавно на малки глътки и дори се дъвче.

Отцеденото жито сипваме в керамична купичка и към него добавяме сладка ябълка сорт, , Златна превъзходна” или друг вид, но не кисела – измита, обелена и нарязана на малки парченца, предварително измити натрошени орехи и мед на вкус. Разбъркваме, за да се овкуси здравословната закуска равномерно и поднасяме с дървена лъжичка.

Това е дажбата – 1 порция от дневния прием по време на Житния режим, даден от Учителя Петър Дънов. За този хранителен режим се приготвят 100 грама грухано жито за 3 приема през деня – сутрин, обед и вечер, като по същия начин се залива в еднолитров термос с преварена вода до горе. Допълнително за деня се приемат 3 ябълки за сърцето, 9 ореха за мозъка, мед, лимон и само изворна преварена вода.

Блага храна за благи хора!

Опитайте и вие за здраве и дълголетие Житена закуска с ябълка, мед и орехи!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *