Site Overlay

Задушени бутчета със зеленчуци и домати – Рецепта

Начин на приготвяне:

Изчистете и измийте пиперките и нарежете на лентички.

Измийте бутчетата и ги поставете в дълбок тиган с мазнина и запържете до полуготовност.

Измийте моркова, обелете, разтрийте на средно ренде и прехвърлете заедно с пиперките върху месото.

Накълцайте лука и добавете към месото, оставете да къкри 10 минути.

Смесете доматената паста с брашно, разредете с малко вода, след това добавете соса към пилешките бутчета в тигана и продължете да го готвите няколко минути.

Веднага след отстраняване на тигана от огъня, добавете нарязаните зелени подправки.

И не забравяйте, че босилекът се комбинира много добре с месо и домат – той не само внася изискани нотки във вкуса на това задушено пиле, но и леко го „оцветява“.

Да ви е вкусно със задушени бутчета със зеленчуци и домати.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *