Site Overlay

Задушени градински чушки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Градинските чушки се нарязват на ивички. Кромид лук се нарязва на шайби, а чесънът се нарязва на ситно.

Загрява се зехтинът в подходящ съд за задушаване, слага се, първо, нарязания лук. След това се добавят нарязаните скилидки чесън.

Изчаква се малко, да се задушат и да омекне лукът, след което се добавят и нарязаните чушки.

Разбърква се с дървена лъжица 3-4 пъти. Когато видимо чушките омекват, се прецежда от зехтина и се сервира. Посолява се, може по желание да се добавят и други подправки като листа босилек или мащерка.

Задушените чушки с лук са подходящи за предястие, гарнитура или като самостоятелно ястие.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *