Site Overlay

Задушени миди с черупки в бяло вино – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направим, като си купим мидите, е да ги накиснем в студена вода – веднага щом ги занесем у дома.

След това изтъркваме черупките с четка и почистваме от висящото мустаче, с което са били прикрепени.

Най-лесно се прави, като се издърпат с рязко движение в посока дължината на мидата.

Вземаме си дълбока тенджера с капак и я поставяме на котлона да се загрее.

Поставяме в нея мидите и заливаме с бялото вино, нарязаното на парченца масло, водата, пресования чесън и подправките.

Захлупваме и оставяме да се задушават за 5 минути, след това хващаме внимателно с ръкавици тенджерата и разклащаме, за да се разтворят мидите.

Сервираме веднага морските дарове, докато са още топли.

Задушените миди с черупки в бяло вино са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *