Site Overlay

Задушен заек с арпаджик и манатарки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на 6 до 8 порции, посолява се с всички подправки и се запържва до златисто.

Изваждаме парчетата заек и ги нареждаме в глинен съд.

В тигана, където изпържихме заека, слагаме целите глави арпаджик и ги пържим за кратко време около две-три минути.

Добавяме морковите и чушките за около минута. Тази смес добавяме към заека.

Слагаме подправките и гъбите манатарки, заливаме с 150 мл вода и 100 мл бяло вино.

Захлупете глинения съд и печете около 3 часа на 160 градуса.

Става много вкусно и сочно задушено заешкото месо.

Може да сервирате с пържени картофи.

Да Ви е сладко, приятели, с този задушен заек с арпаджик и манатарки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *