Site Overlay

Задушен кефал с горчица и лимон – Рецепта

Начин на приготвяне:

Кефалът се почиства и измива. Овкусява се със сол, черен пипер, сока на 1 лимон, соев сос и от сухата подравка за риба. Оставя се така за 30 минути.

След това поставяме рибата в тава и добавяме по 1 ч.л. горчица вътре във всяка риба и намазваме добре.

Редим резени лимони и поръсваме с пресен девесил вътре. Отгоре върху всяка риба поливаме с зехтин, бяло вино и малко вода.

Пъхаме във фурната и печем рибата под фолио за около 30 минути.

След това махаме фолиото да се запече кефалът. Изключваме и сервираме топла рибката.

Задушеният кефал с горчица и лимон е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *