Site Overlay

Заек с бекон в гювеч – Рецепта

“Да знаете заекът с бекон как върви с чаша домашно червено вино – съветваме ви да разберете и то възможно най-скоро”

Начин на приготвяне:

Нарежете заека на малки порционни парчета, а бекона – на тънки филийки. Лукът и магданоза са нарязват на ситно.

В подходящ глинен съд с предварително намазнено дъно поставете пласт от половината заешко месо, поръсете отгоре с бекон, добавете подправките и лука.

После поставете отгоре останалото заешко месо.

Разбийте брашното в малко хладка вода и полейте с него месото.

Захлупете и печете заека в гювеч на умерена фурна, докато месото не започне да се отделя от кокалите.

Поднесете с домашно вино порция от заека с бекон в гювеч.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *