Site Overlay

Закуска за вечеря – новото течение в храненето

В последните няколко години все по-често хората започват да се интересуват от темата за здравословното хранене и че е модерно да се храниш модерно и умно. И това е напълно нормално на фона на големия брой хора, които страдат от редица здравословни проблеми, като голяма част от тях са свързани с лошото хранене.

Закуска за вечеря – новата мода в храненето

Днес съществуват различни видове течения в храненето, като на дневен ред излиза новата мода да се закусва вечерта. Може да ви звучи странно, но има определен смисъл в това, особено ако сте от хората, които не обичат да си хапват сутрин и често пропускате закуската.

Последните проучвания в тази област показват, че е изключително полезно да си хапвате овесена каша или пък любимото здравословно мюсли вечер.

Новата мода в храненето е известна зад Океана като brinner, като името идва от първите и последните букви на закуска и вечеря на английски (breakfast и dinner). Родината на тази нова тенденция е САЩ, като при избора си на закуска за вечеря е важно да избирате такива храни, които са богати на въглехидрати, протеини и мазнини. Трябва да имате предвид и съдържанието на витамини и минерали, както и качеството на продуктите да е отлично.

Диетологът Карин Магнусон споделя и интересния факт, че студената храна също може да е много полезна и е отлична алтернатива на топлата вечеря за децата. Най-добре е да заложите на по-лекия brinner, като например овесена каша, която е не само икономична, но и лесна за приготвяне, ако нямате много време.

Предлагаме ви и няколко вкусни и полезни идеи на закуски за вечеря (разгледай и галерията):

– овесена каша с различни любими ваши плодове (ягоди, малини, боровинки или други сезонни);

– салата с една филия пълнозърнест хляб и 1 варено яйце;

-вкусни палачинки от ръж, лимец и пълнозърнесто брашно, като можете отново да ги гарнирате със сезонни плодове и орехи;

– кисело мляко с плодове по ваш избор.

Ако страдате и вие от липса на апетит през сутрешните часове и не обичате да закусвате сутрин, тогава можете да опитате и вие тази нова мода в храненето. И помнете, че при всеки един начин на хранене едно от най-важните неща е да избирате само висококачествени и питателно храни и продукти.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *