Site Overlay

Закуски Мозайки – Рецепта | Gotvach.bg

“Удивително вкусни закуски Мозайки, които с нетърпение очакваме да опитаме, а вие”

Начин на приготвяне:

За тези вкусни тестени закуски загряваме прясното мляко и разтваряме маята с 2 ч.л захар.

Оставяме да шупне.

Содата угасяме в киселото мляко и бъркаме, за да шупне и то. В голяма купа разбиваме яйцето, киселото мляко, олиото и готовата мая. Пресяваме брашното и постепенно го добавяме към мократа смес, бъркайки с дървена лъжица.

Когато започне да се заформя тесто, прехвърляме върху предварително набрашнен плот и започваме да месим. Готовото тесто поставяме в намазана с олио купа и покриваме със стреч фолио. Оставяме да втаса на топло 2 часа.

В малка купа настъргваме кашкавала, нарязваме и добавяме киселите краставички и кренвирша, както и царевичката.

Втасалото тесто разделяме на 13 топчета. Всяко от топчетата разточваме и намазваме с лютеница. С помощта на малка лъжичка сипваме по малко от плънката и завиваме в желаната форма.

Приготвяме си две купички в едната си правим смес от олио и червен пипер и намазваме закуските с помощта на четчица.

В другата купичка сипваме две лъжици лютеница и я размиваме с малко вода, намазваме закуските и ги поръсваме с чубрица и шарена сол.

Печем закуски мозайки в предваритвлно загрята на 180 градуса фурна за около 25 – 30 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *