Site Overlay

Закуски охлювчета с кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа смесете затопленото прясно мляко, захарта и натрошената прясна мая, разбъркайте и оставете за 10-15 минути да се активира (шупне).

В по-голяма купа пресейте брашното, оформете кладенче в него и прибавете разбитите яйца, олиото, киселото и киселото мляко. Добавете активиралата се мая и замесете меко тесто, поставете тестото в намаслена купа, завийте със стреч фолио и оставете настрани за 1 час да втаса.

Разделете втасалото тесто на две части, разточете всяка част на тънка правоъгълна кора върху набрашнен плот. Намажете ги с разтопеното и охладено масло, поръсете равномерно с настърган кашкавал и навийте на рула.

Нарежете рулата на охлювчета с дебелина 1 пръст, наредете ги в тава постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго и ги намажете с останалото масло. Разбийте заделения жълтък с 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио и намажете охлювчетата. Поръсете закуските с кашкавал със сусам и по малко от настъргания кашкавал, ако ви е останало.

Поставете тавата с охлювчета с кашкавал в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто, за около 20-25 минути.

Закуски охлювчета с кашкавал – вкусно начало на деня!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *