Site Overlay

Запеканка с лапад и ориз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте добре лапада и почистете листата му от средните жилки.

Поставете почистения лапад в тенджера и налейте вода, поръсете със сол и оставете да заври.

Щом водата заври и лападът си промени цвета го прехвърлете в цедка и оставете да се отцеди от течността.

Налейте 1/2 к.ч. олио в тиган и запържете наситнения лук и чесън. Поръсете с черен и червен пипер, добавете бланширания лапад.

Разбъркайте и прибавете добре измития ориз, както и натрошения зеленчуков бульон. Налейте 3-4 ч.чаши топла вода.

Добавете към продуктите джоджен на вкус и 20 грама краве масло. Гответе до омекване на ориза и изпаряване на водата. Пресипете сместа в тава.

В купа разбийте яйцето с кисело мляко, брашно и малко сол. Залейте зеленчуковата смес и печете запеканката в загрята фурна до готовност.

Запеканката с лапад и ориз е много вкусна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *