Site Overlay

Запеканка с пилешко и моцарела – Рецепта

Начин на приготвяне:

Много вкусна запеканка се получи, чудесна за обяд или вечеря.

Пилешките бутчета се обезкостяват, кожата се сваля да се получи като пържолка. Поръсват се със сол и черен пипер от двете страни.

В чиния се разбива яйцето, а в друга се смесва бяло и царевично брашно.

Всяко обезкостено бутче се топи първо в брашно от двете страни, после в яйцето и отново в брашно.

В тавичка 24 см намазана с 1 с.л. масло се поставя месото да покрие дъното като блат.

В чопър се смилат 2 едри домата, зехтин, магданоз, сол на вкус, риган и скилидки чесън.

Заливаме месото с получения сос, отгоре поръсваме с нарязани пера пресен лук и малки късчета от 2 лъжица масло.

Печем пилето с доматен сос на 200°C загрята фурна около 20 минути, изважда се поръсваме с настъргана моцарела и връщаме във фурната да се запече до златисто, за още 20 минути.

Серивраме порция запеканка с пилешко с лъжица-две от соса.

Запеканка с пилешко и моцарела е страхотна гозба, заслужава си да опитате!

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *