Site Overlay

Запечена полента с бурата и прошуто – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте 1 л вода. Изсипете 8 супени лъжици царевично брашно, овкусете с 1 чаена лъжичка сол и поставете тенджерата на умерено загрят котлон.

Започнете да бъркате полентата, докато се отдели от стените на съда или за около 30 мин.

Готовата полента изсипете в тава и подравнете добре. Оставете я за няколко часа да стегне добре. Нарежете полентата на парчета.

Загрейте грил тиган и изпечете парчетата за по няколко минути на страна. Наредете ги в голяма чиния.

Поднесете със запечена полента с бурата и прошуто поръсена със сусам и резени прошуто крудо.

Чудесно предястие!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *