Site Overlay

Запечено авокадо с хумус и пикантен нахут – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Нахутът се отцежда от водата и се подсушава с кухненска хартия, поръсва се с черен пипер, сусам, сол и лют пипер, поставя се в тавичка и се пече във фурната 10 минути на 180°C, докато стане препечен и леко хрупкав.

2. Авокадото се разрязва на две и се отделя от костилката.

3. Намазва се със зехтин и дупката, в която е била костилката, се запълва с хумус.

4. Поставя се в предварително загрята фурна на 200 градуса и се запича за около 15 минути.

5. Изпеченото авокадо се гарнира с хрупкавия нахут и се сервира.

Рецептата за запечено авокадо с хумус и пикантен нахут е вдъхновена от книгата НЕ на диетите на Енджи Касабие

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *