Site Overlay

Запържен фасул по стара рецепта – Рецепта

“Насладете се на автентичната рецепта за запържен боб, която измъкнахме от старите тефтери “

Начин на приготвяне:

Измийте и накиснете фасула в топла вода за 1 нощ да престои.

На сутринта изхвърлете водата и налейте студена вода, поставете да заври на слаб огън, след което усилете огъня на умерен. Свареният фасул прецедете и оставете настрани.

Задушете ситно нарязания лук в нагрятото олио на слаб огън. Прибавете фасула и бъркайте внимателно, посолете на вкус и поръсете с чубрица, джоджен и лют пипер по желание. Разбъркайте внимателно и задушете под капак за около 5 минути.

Отделно разтопете и загрейте маслото, премахнете от котлона и прибавете червения пипер, разбъркайте добре и полейте фасула. Сервирайте поръсен с пресен магданоз, става много вкусен!

Запърженият фасул по стара рецепта е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *