Site Overlay

Захаринки от парено тесто – Рецепта

Начин на приготвяне:

Чукваме яйцата в купа и разбиваме със захарта. Добавяме кондензираното мляко, прясното мляко, солта, захарта, сухата мая, лимоновия сок и ванилията.

Омесваме тесто и го увиваме в тензух. Пускаме го в тенджера с вряща вода и го оставяме, докато изплува отгоре.

След това изваждаме готовото парено тесто и го премесваме наново с олиото. Оформяме топки и ги топваме от едната страна в захар.

Подреждаме нашите захаринки в тава върху хартия за печене.

Печем лесните курабийки на 180 градуса 20 минути като внимаваме да не се препекат.

Имаме вкусни захаринки от парено тесто!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *