Site Overlay

За какво е полезен жасминът?

Жасминът се използва като подправка и като билка. Листата могат да се използват като подправка за салата, а цветовете на жасмина пречистват въздуха в закрити помещения. Ароматът на жасмина има лечебни свойства. Листата на жасминът съдържат етерични масла.

Китайците от много години консумират жасмин под формата на билков чай. Те знаят тайните на жасмина и полезните му действия. Жасминът може да се използва при проблеми с храносмилателната система, за подобряване на имунната система, за успокояване на нервната система и за сърцето.

Жасминът е богат на антиоксиданти и има антивирусни свойства. Чаят от жасмин помага при борбата с раковите клетки, намалява нивата на холестерола и понижава кръвното налягане. Масажът с етерично масло от жасмин помага при депресии, потиснатост.

В последните години жасминът освен под формата на чай, се използва и под формата на етерично масло. Жасминът присъства в състава на продукти за лична хигиена и също така се използва за ароматерапия. Ароматът на жасмина успокоява нервната система, дори само ако го помиришете. Доказано е, че масажът с масло от жасмин може да ви помогне да се справите с депресия.

Жасминът съдържа антиоксиданти и помага за борбата с раковите клетки. Ако масажирате корема си с етерично масло от жасмин, ще нормализирате кръвното си, ще подобрите дишането си и кръвта Ви ще се насити с кислород. Маслото от жасмин помага да преодолеете състояния на потиснатост и депресия и след масаж с етерично масло от жасмин се чувствате бодри и щастливи.

Жасминът под формата на етерично масло се използва за мускулни болки и рани. Жасминът притежава и антивирусни свойства, което го прави особено полезен в есенно-зимният период под формата на чай.

Чаят от жасмин помага да понижите нивата на холестерола и нивата на триглицеридите.

Под формата на чай жасмин помага и при безсъние и главоболие. Също така можете да пиете чай от жасмин, за да забавите процесите на стареене.

Ако искате да отслабнете можете да опитате ефектът на чаят от жасмин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *