Site Overlay

Здравословно брауни – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

1. В блендер се смилат бадемите и овесените ядки. За още по- автентичен брауни вкус може да се ползват и орехи.Не е нужно да се мели прекалено фино, а е хубаво да се виждат парченца.

Към тях се добавят червените боровинки – цели или едро накълцани и щипка сол.

Сухата смес се изсипва в купа.

2. В блендера се слагат фурмите и водата и се смилат на максимални обороти, колкото се може по-фино. Сипват се в малка тенджерка и се слагат на котлона при слаб огън (90 градуса) за 2 минути.

3. Към затоплените и омекнали смлени фурми се слагат маслото, шоколада и меда, огънят се намаля до 60 градуса и се бърка 4 минути.

4. Добавя се млякото и след това сухата смес. Хубаво се разбърква и ако е прекалено гъсто, се налива още малко мляко. При всички положения сместа си остава по- гъстичка.

5. Сипва се и се заравнява в малка тава. Правят се леки прорези, за да се маркират парченцата, без да се стига до дъното.

Вкусното брауни се пече на 165 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути.

6. Готовото здравословно брауни се оставя да изстине напълно и тогава с остър нож се нарязват докрай маркираните парчета.

Може да поднесете и още топло в компания със топка нискокалоричен сладолед.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *