Site Overlay

Зелеви сарми с кайма и ориз в тенджера – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделете нежната част на зелевите листа, като отстраните жилите и ги оформите, за да са подходящи за завиване на сарми.

Загрейте олиото и запържете лука и каймата. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и го овкусете с подправките. Долейте 2 ч.ч. гореща вода и бъркайте, докато оризът набъбне. Махнете плънката от котлона и оставете да се охлади.

Разпределете плънката върху зелевите листа и направете средни по размер сармички. Подреждайте зелевите сарми в тенджера и ги залейте с олио. Притиснете ги с чиния и ги залейте с вода, докато ги покрие.

Сложете сармите да се доварят под капак или до готовност на ориза (около 30-40 мин.).

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *