Site Overlay

Зелена салата с киноа и ябълка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пропорцията на киноа в съотношение с водата е 1:2, като я сваряваме за около 10-15 в тенджерка със захлупен капак. Вече сварената киноа оставяме да изстива.

В отделна голяма купа, удобна за разбъркване подготвяме другите съставки за нашата зелена салата. Измиваме и нарязваме на ситно – суровия спанак, къдрава салатка, рукола и пресен лук (по желание). Сипваме ги в дълбоката купа и към тях прибавяме обелена и нарязана на фини резенчета – зелена ябълка.

Също добавяме и суровите слънчогледови семки, начупените орехи и изстиналата киноа. Овкусяваме на вкус с хималайска фина сол, оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати), шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и малко сусамово масло.

Разбъркваме всичко в купата, за да се овкуси салатата с киноа равномерно и сипваме по порции или в салатиера. Поднасяме още прясна и свежа, по желание поръсена със сусам. И здравословната салата е готова!

Зелената ябълка допълва със свежестта си и е достоен заместител на краставицата.

Нежна и в същото време наситена на вкусове – Зелена салата с киноа и ябълка, подходяща за лек обяд в слънчев ден!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *