Site Overlay

Зеленчуковата супа на баба – Рецепта

Начин на приготвяне:

Слагате в тенджера да ври вода – около 1/4 от обема й, за да заври по-бързо.

Слагате да врят първо ситно нарязаните лук, моркови и целина.

През това време си обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета.

Добавяте в тенджерата и червената чушка, нарязана на средно големи парчета.

Добавяте карфиола, накъсан на не много големи розички.

Веднага след това добавяте и картофите.

Доливате вода, да покрие зеленчуците.

Посолявате, сипвате олио около 50 гр. и разбърквате врящата супа.

След като зеленчуците омекнат, поръсвате с копър (може и сух) и след 5 мин. зеленчуковата супа е готова.

Зеленчуковата супа на баба е много вкусна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *