Site Overlay

Зеленчукова манджа с патладжан, пипер и гъби – Рецепта

“Ароматна, вкусна, богата зеленчукова манджа за гладници, която ще ви спаси винаги, когато нямате много време за готвене”

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на средно силен огън запържете патладжана и лука в ¼ чаша (60 мл). Подправете със сол и черен пипер. Добавете чесъна и гответе 1 минута. Оставете настрана в купа.

В същата тенджера запечете гъбите с люспите от пипер в останалото масло. Оставете настрана с патладжана.

В същата тенджера запечете чушките и тиквичките. Добавете масло, ако е необходимо. Върнете сместа от патладжан в тенджерата.

Добавете доматите и мащерката. Разбъркайте добре. Оставете да заври и оставете да къкри леко в продължение на 15 до 20 минути.

Извадете мащерката и добавете босилека. Регулирайте подправката. Сервирайте с паста, риба, пиле на скара или на пица.

Забележка:

Всеки зеленчук, първо, се приготвя отделно и след това всичко се задушава леко. Някои продукти в тази зеленчукова манджа могат да варират, включително добавяне на зеленчуци (като гъби тук) или различни аромати (като маслини).

Зеленчуковата манджа с патладжан, пипер и гъби е вкусна на пица.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *