Site Overlay

Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете кромида и праза и ги запържете за 1-2 мин. в олиото, заедно с джоджена.

Добавете отцедения зелен фасул и задушете за кратко. Прибавете доматеното пюре и горещата вода.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Намалете огъня и оставете да покъкри за 10-тина мин.

За качамака прехвърлете горещата вода в тенджерка на котлона. Добавете щипка сол.

Щом заври започнете да добавяте на малки части царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.

Щом се сгъсти и започне да се отлепя от стените на съда, добавете маслото. Бъркайте до пълното му усвояване и снемете от огъня.

Поднесете зеления фасул с качамака с 1-2 люти чушлета.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *