Site Overlay

Зеле с македонска наденица на тиган – Рецепта

“Ей така, да не ни е постно зелето, добавихте и македонска наденица – няма такава вкусотия”

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на полумесеци и я сложете в тиган да се запържва. След 5 минути добавете нарязаното зеле и морков.

Покрийте с капак и оставете да се задушава. От време на време разбърквайте, за да не загарят.

Гответе така 20-30 минути на средно ниво. Ако се ноложи добавете 50 милилитра вода. След като водата заври и зеленчуците са поомекнали но не кашави, свалете от котлона.

Овкусете със сол и черен пипер.

Поръсете с магданоз по избор.

Може да поднесете аламинута с лъжица кисело мляко.

Зелето с македонска наденица на тиган е много вкусно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *