Site Overlay

Зимна картофена запеканка – Рецепта

“Пожелаваме ви много уютни вечери у дома с тази зимна картофена запеканка, може да отворите бутилка вино, което да я придружава, за да не е самотна”

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и сваряват. След като изстинат, се обелват и се нарязват на шайби.

В предварително намазаната с част от маслото тавичка се нареждат половината от картофите, върху тях се разпределят равномерно нарязаните на ситно шунка, кисели краставички и маслини.

Върху тях се слагат останалите нарязани картофи.

Най-отгоре се разпределят настъргания кашкавал и нарязаното на тънки филийки пушено топено сирене.

В купа се разбиват прясното мляко с брашното, постепенно се добавят яйцата и заквасената сметана.

Заливката се овкусява с черен пипер и две-три щипки сол и се разпределя равномерно с помощта на лъжица върху продуктите в тавичката на вкусната запеканка.

Останалото краве масло също се разпределя отгоре.

Картофената запеканка се слага на средната решетка на умерено загрята фурна (170-180 градуса) и се пече около 15 – 20 минути до готовност.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *