Site Overlay

Зимна шаран чорба – Рецепта

Начин на приготвяне:

В една чиста голяма марля или тензух слагаме измитите остатъци от шаран – една рибна глава, опашка и странични кожи с мазнини, завързваме добре марлята и слагаме във студената вода да заври.

Нарязваме вътре лука на едро, слагаме още скилидки чесън, половин морков на шайби и сух червен пипер, поръсваме със сол и оставяме да се сготви.

Сготвената глава изваждаме от марлята и започваме да изчистваме месото от главата, заделяме частта, която ще се яде, а остатъците ги изхвърляме.

Прецеждаме водата, в която сме варили главата, и използваме бульона за рибената чорба.

Взимаме тенджера, нарязваме лук на ситно, рендосваме половината от останалия морков на ситно и запържваме с малко мазнина.

Прибавяме една лъжица брашно и запържваме за малко, след което прибавяме бульон от рибата, слагаме една шепа фиде и оставяме да се сготви.

След като е готово фидето, прибавяме парченцата сварена риба, които изчистихме от главата и остатъците, подправяме с подправки, посоляваме и застройваме, оставяме още за 15 минути да се сготви зимната чорба.

Сервираме с лют червен пипер и магданоз готовата зимна шаран чорба.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *