Site Overlay

Икономична бистра пилешка супа – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пилешкото се слага в 2 литра вода да се свари.

Когато е сварено, се изважда от тенджерата и бульонът се прецежда.

Нарязват се на ситно морковите и лукът и се слагат в бульона, без да се добавя още вода. Оставя се да заври и да поври около 5 минути на по-слаб котлон.

През това време картофите се обелват и нарязват на по-едри кубчета и след като изминат петте минути, се прибавят и те към пилешката супа и се варят, докато поомекнат.

Когато картофите са поомекнали, се прибавят в следната последователност малко фиде и подправките.

През това време се накъсва вече поизстиналото месо.

След като и фидето е почти готово, се слага и пилешкото, за да поеме от подправките преди сервиране.

Когато всичко е сварено, икономичната бистра пилешка супа се поръсва с малко накъсан или наситнен магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *