Site Overlay

Икономични манджи с чушки, които напомнят за детството

Чушките са един от най-консумираните зеленчуци през всички сезони на годината. Този зеленчук дава доста разнообразна възможност за приготвянето му в кулинарията.

С настъпването на есента доста домакинства консервират или замразяват чушки, за да може през зимните дни да се насладим на пресни, току-що изпечени чушки.

Ще Ви предложим няколко икономични манджи с чушки за стотинки, на които не би устоял никой. Нашите предложенията за селски манджи с чушки са лесни и икономични, любими на много семейства от поколения.

Манджа с чушки – вариант 1

Печени чушки в доматен сос

Необходими продукти:

Чушки – 10 бр. печени

Лук – 2 бр.

Чесън – 3 скилидки

Домати – 4 бр.

Начин на приготвяне:: Обелените чушки овалваме в брашно и пържим в нагорещено олио. Подреждаме готовите чушки в чиния.

В същата мазнина си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън. Добавяме настърганите домати и готвим до сгъстяване на соса.

С готовия сос заливаме чушките, а за ценителите на пикантното при готвенето на чушките с доматен сос може да нарежете и една люта чушка.

Манджа с чушки – вариант 2

Печени пиперки с кисело мляко

Снимка: Добринка Петкова

Необходими продукти:

Пипер – 500 г печен

Кисело мляко – 250 г

Яйца – 1 бр.

Чесън – 2 скилидки

Люта чушка – 1 бр.

Олио

Червен пипер

Черен пипер

Начин на приготвяне:: Обелваме изпечените чушки и ги оставяме да се отцедят от водата. През това време си правим млечния сос. В купа сипваме млякото с малко сол, добавяме нарязания на ситно чесън и малко черен пипер. Оставяме да се охлади в хладилника.

Яйцето разбиваме също с малко сол и си правим бъркани яйца. Отцедените чушки нарязваме на ситно, слагаме ги в дълбока купа. Добавяме млечния сос и бърканите яйца и нарязаната на ситно люта чушка. Разбъркваме добре. В тиган си загряваме малко мазнина и си запържваме малко червен пипер.

Поливаме нашите чушки с кисело мляко с червената запръжка. Ето това е истинско изкушение, и то за без пари.

Манджа с чушки – вариант 3

Пипер с прясно мляко и сирене

Чушки в млечен сос

Снимка: Сергей Анчев

Необходими продукти:

Пипер – 10 бр. печен

Сирене – 250 г

Прясно мляко – 700 г

Брашно – 4 с.л.

Сол

Черен пипер

Масло

Олио

Начин на приготвяне:: Изпечените чушки обелваме и оставяме да се отцедят. Щом са готови, ги нарязваме на кубчета.

В тенджера си загряваме маслото и олиото и си запържваме чушките. Наливаме около 50 мл вода.

Брашното разтваряме в прясното мляко и добавяме към чушките. Готвим при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Щом ястието е готово, отнемаме от котлона и добавяме натрошеното сирене.

Разбъркваме и поднасяме топло нашето ястие с резени хляб.

Измислете някои хващаш окото вариант за поднасяне на това иначе семпло предястие. Добра идея е да поднесете предястието с чушки в кошнички от кори за баница, пармезанови кошнички, а защо не гарнирано с гризини или върху брускети.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *