Site Overlay

Индийски Масала чай (Masala chai) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Този ароматен чай е полезен и много подходящ за студените зимни дни. Ще ви изпълни с топлина, енергия и уют.

За да го приготвите, не са ви нужни усилия и много време.

Пуснете да се смелят в бендер канелата, кардамона, карамфила и черния пипер. Не трябва да стават на прах, а само да се натрошат на парченца.

Нарежете към тях джинджифила, може и да го настържете, ако искате, да го усещате по-интензивно като аромат и лютивина.

Добавете звездовидния анасон, захарта и черния чай.

Прехвърлете в тенджерка или чайник, залейте с млякото и водата и варете под капак 12 минути на слаб огън (90 градуса).

Прецедете ароматния индийски Масала чай през фина цедка и поднесете.

По желание може да подсладите с още захар или мед.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *