Site Overlay

Индийски сос за месо – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тиган или друг съд с подходящи дълбоки стени сложете водата и доматеното пюре.

Лука почистете, измийте и настържете на едро ренде.

Лютата чушка накълцайте на много ситно и също добавете, като ако не обичате много люто, я пропуснете или заменете с половин червена пиперка.

Овкусете със 1 дафинов лист, канелата и 3 броя карамфилчета.

Чесъна пресовайте и също прибавете към останалите продукти за соса.

На финала добавете маслото и няколко пъти настържете джинджифил на вкус.

Сложете съда на котлона на средно силна степен. Оставете соса за месо да ври около половин час, като през това време разбърквате няколко пъти.

Щом е готов, по желание може да прецедите индийския сос за месо, но не е задължително.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *