Site Overlay

Индонезийско ястие с ориз и рулца от сурими – Рецепта

Начин на приготвяне:

Оризът се сварява в подсолена вода, прецежда се и се оставя да изстине.

Рулцата от сурими се нарязват и мариноват в растително масло, лимонов сок, черен пипер и сол .

Бананът се нарязва на филийки и се поръсва с малко червен пипер.

Оризът се слага в метален ринг или с помощта на купичка се оформя красиво и се изсипва в подходяща чиния.

В средата се прави малко кладенче, което се пълни със смес от доматено пюре и майонеза.

Около ориза се подреждат рулца сурими, нарязани сварени яйца, нарязани банани и домати.

Индонезийското ястие с ориз и рулца от сурими е много вкусно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *