Site Overlay

Испански десерт Лече Фрита – Рецепта

“Испанската кухня се слави със своите сладки вкусотии, а десерт Лече Фрита е нейна гордост”

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 600 мл от млякото със захарта. В останалото разбийте нишестето и канелата с щипка сол.

2. Когато млякото е готово да заври налейте сместа с брашното при непрестанно бъркане.

Сложете канелата и варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако се опитва да загаря по дъното веднага намалете силата на огъня.

Трябва да получите гъст млечен крем.

3. Сипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.

4. Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.

5. Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.

Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце и пържете в обилно количество олио до златист загар.

6. Готовите порции лече фрита оваляйте в около 100 г захар, омесена с канела. Направете това докато още са топли.

Да ви е сладко!

* Лече Фрита е традиционен испански десерт, подготвян задължително по великденските празници, но също и през цялата година.

Базата му е мляко, захар, нишесте и брашно, подобно на обикновен крем, с тази разлика, че количеството на сгъстяващата съставка брашно или нишесте е повече, с което се постига по-гъста консистенция.

Така се позволява да бъде нарязан на парченца и после паниран и овалян в захар и канела. Оттам и името на десерта – лече фрита, което в превод означава пържено мляко.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *