Site Overlay

Италианска кремсупа от леща – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера със сгорещен зехтин за кратко се запържват почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков.

Слага се и цялата клонка розмарин. След кратко разбъркване се слага лещата и нарязаната на дребно целина.

Клонката розмарин вече си е пуснала аромата, затова се маха.

Лещата се разбърква, след което в тенджерата се налива около литър и половина топла вода. Добавя сол на вкус и супата от леща се оставя да се вари около 20 минути или до готовност на лещата.

Готовата супа се дръпва от котлона, оставя се леко да изстине и се пюрира частично.

Италианската крем супа от леща се сервира гарнирана с крутони и парченца меко козе сирене.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *