Site Overlay

Италианска лютивка – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги намачкваме в тенджера.

Почистваме сладките чушки, лютите чушки, лука и чесъна и ги пасираме.

Добавяме ги към доматите. Сипваме зехтина и задушаваме до сгъстяване.

Добавяме босилека, солта и черния пипер, разбъркваме и отместваме от котлона.

Нарязваме маслините на дребно и ги прибавяме към лютивката.

Сервираме веднага или прибираме в хладилника за по-късно.

Ако желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *